Kan man tage en baby med i en ladcykel?

Kan man tage en baby med i en ladcykel?

Det korte svar er: Ja, sagtens! Lige så vel som man kan tage en næsten nyfødt med i en autostol i sin bil, kan man også sagtens komme omkring i trafikken på en ladcykel.

Mange storbyfamilier har i de senere år droppet bilen, og har investeret i en elektrisk ladcykel. Det gør det både nemt, bekvemt og hurtigt at komme rundt i byen. I takt med ladcyklens udbredelse er der også blevet udviklet forskellige remedier, der gør det let at tage børn i alle aldre med – endda helt ned til 0 måneder.

Få et isofix-beslag i din ladcykel

Hvis du i forvejen har en autostol med isofix i din bil, så kan du købe en isofix-beslag til montering i din ladcykel. Det originale beslag er udviklet af den danske cykelproducent Wildenburg, som selv producerer beslaget i Esbjerg. Beslaget er galvaniseret, og derfor lige så holdbart som en lygtepæl! Beslaget egner sig bedst til autostole med fast base. Ulempen er, at autostole typisk fylder meget i en ladcykel, så har du mere end det ene barn, der skal sidde i ladcyklen, bør du overveje en anden mulighed.

Baby-indsatser med og uden pudeindlæg

Det hollandske firma Melia har siden 2003 specialiseret sig i baby- og børneindsatser til forskellige ladcykler. Uanset hvilken ladcykel, du har – eller overvejer at købe – er det næsten sikkert, at du kan montere et sæde fra Melia i ladkassen. Melia-sæderne fås som udgangspunkt i to størrelser, 2-9 måneder og 9-18 måneder. Sidstnævnte er mere ret, hvorimod 0-9’eren er mere liggende. Hvis man vælger Plus-udgaven af det enkelte sæde, kommer de pludseligt til at hedde 0-9 og 7-18 måneder, da disse har et aftageligt pudeindlæg.

Hvad med sikkerheden?

Begge omtalte løsninger er naturligvis lovlige og sikkerhedsgodkendte. Melia-stolene fås med enten tre- eller fempunktssele, og monteres forsvarligt i din ladcykel med et specielt monteringsbeslag. Alle ladcykler har i øvrigt seler til de større børn, til hvem der også findes fx hyndestole til de halvandet til treårige og forskellige sædehynder.

Hvilken ladcykel skal man så vælge?

Hvis man er i markedet efter en ladcykel med el, så er el-ladcykler.dk et rigtigt godt sted at kigge. Her finder du et bredt udvalg af ladcykler i alle prisklasser alt efter dit behov og budget. Et af de mest vigtige komponenter på en el-ladcykel er bremserne på forhjulene, hvor man altid skal kigge efter dem med hydrauliske skivebremser. V-bremser og mekaniske bremser kræver nemlig rigtig hyppigt vedligehold og justering, og er derfor et forkert sted at spare, når man kører rundt med sit allerdyrebareste i sin ladcykel.

Michella Pedersen
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Babylivet
Logo
Shopping cart