4 gode råd til at baby får en bedre nattesøvn

4 gode råd til at baby får en bedre nattesøvn

En af de største udfordringer med en lille baby er at få baby til at sove om aftenen og om natten, alle forældre kan nikke genkendende til søvnløse natter og amning hver anden og tredje time. Når baby ikke vil sove smitter det af på forældrenes hverdag, og det kan give en række udfordringer i løbet af dagen. Der findes heldigvis en masse gode råd, der kan hjælpe med at få baby til at sove trygt og godt. I denne artikel vil vi nævne fire gode råd, som alle har en positiv effekt på babys søvn.

Vug din baby i søvn

Nogle gange vil baby bare ikke falde i søvn i tremmesenge, og det kan det være en god ide at vugge baby i søvn. Når du vugger baby, minder det baby om tiden inde i mors mave, hvilke giver en berolig følelse for baby. Men det kan være hårdt at vugge barnet i søvn i armene, hver eneste aften og du risikere, også at barnet vågner, når du putter det ned i tremmesengen igen. Hvis barnet har svært ved at falde i søvn i tremmesengen, så kan det være en god ide at købe en vugge, hvor baby kan sove i. Der findes mange forskellige typer af vugger til baby, og det kan være svært at finde den, der passer bedst til jeres og babys behov, men de fleste babybutikker er gode til at give råd, så du vælger den bedste vugge til baby.

Varmt bad før sovetid

Et godt råd til at gøre baby rolig og afslappet før sengetid er at give baby et varmt bad en time før sengetid. Det er vigtigt, at badet før sengetid er stille og roligt, så baby bliver afslappet og ikke overgearet i stedet.

En overtræt baby er svær at få til at sove

Er baby blevet overtræt, så kan det være en kamp at få baby til at sove. Hvis du vil undgå, en baby der bliver overtræt, så bør du undgå alt søvn efter kl 16.00, da det vil minimere chancen for en god nattesøvn. Hvis baby viser tydelige tegn på træthed før den normale sengetid, så kan det være en god ide at putte baby 30-45 minutter før den oprindelige sovetid.

Baby sover bedre på eget værelse

Når baby er blevet større og ældre, og er klar til at sove på sit eget værelse, så kan det være en god ide til at få en bedre søvn både for forældre og baby. Grunden til at baby sover bedre om natten på sit eget værelse, er fordi der kan være meget uro i forældrenes soveværelse eventuelt på grund af snorken, eller blot fordi forældrene rykker rundt på dynen.

Michella Pedersen
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Babylivet
Logo
Shopping cart