Ammepude – Er det nødvendigt?

Ammepude – Er det nødvendigt?

Ammepuder er ikke livsnødvendige, men mange nybagte mødre kan ikke undvære en ammepude, til når de skal amme deres baby. En god ammepude gør amningen behagelig for både baby og mor, og gør amning til en god oplevelse hver gang. En ammepude kan også bruges til andre ting end amning men primært, bliver den brugt til at få en komfortabel amning for både mor og baby. Men mange bruger også ammepuden under graviditeten til at støtte lænden. Der findes et bredt udvalg af ammepuder i forskellige materialer og designs, så der burde være mulighed for at finde noget for en hver smag.

Hvorfor skal jeg bruge en ammepude?

Amning foregår mange gange i løbet af et døgn, og det kan hurtigt blive hårdt for kroppen, når du skal holde babys vægt så mange gange i løbet af dagen. Mange ammende mødre klager over, at havde ondt i skulder, nakke og arme. Ved at bruge en ammepude til amningen, kan du helt undgå eller minimere risikoen for, at få ondt i kroppen i forbindelse med amningen. Når du ikke spænder, i kroppen ved amning så kan du også, bedre fokusere på nærkontakten mellem dig og baby under amningen.

Hvordan bruges en ammepude?

Når du skal til at amme baby, så skal du sætte dig godt til rette i en stol, sofa eller hvor du ellers foretrækker at amme. Derefter skal du ligge ammepuden, hvor du synes den ligger bedst i forhold til amningen. Placer så baby på ammepuden i brysthøjde, og så er du klar til en god komfortabel amning. Hvis du ikke ammer din baby, så er en ammepude stadig et godt hjælpemiddel, til når du skal give dit barn flaske. Ammepuden er også god under graviditeten, til at støtte din lænd eller til at ligge under maven, eller mellem knæerne.

Ammepuden kan også bruges til nakketræning til baby

Ammepuden kan også være et godt redskab til nakketræning med baby, hvis baby ikke er så glad for at ligge på maven endnu. Når du skal træne babys nakke med en ammepude, så skal du ligge baby med maven ned mod ammepuden, så hoved er løftet længere op end resten af kroppen. Det gør, at din baby nemmere kan se rundt, hvilke kan motivere dem til at lave nakketræning.

Michella Pedersen
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Babylivet
Logo
Shopping cart