Sådan bekæmper du effektivt hovedlus

Sådan bekæmper du effektivt hovedlus

Lus er små insekter, der lever af blod. Der findes tre lusearter der kan være til gene for mennesker, hvilke er hovedlus, kropslus og fladlus. I denne artikel vil vi havde fokus på hovedlus, som er den meste udbredte luseart i Danmark, og rammer især mange børnefamilier. Hovedlus kan være svær at få bugt på, men der findes en masse gode behandlinger, der hjælper med at få bekæmpe hovedlus. De to mest anvendte behandlinger herhjemme er lusemidler og kæmning med en tættekam. Hvis disse to metoder bliver udført korrekt, bør lusene være udryddet i løbet af kort tid.

Lusemidler der effektiv bekæmper lusene

Der findes et hav af forskellige lusemidler, som har til formål at kvæle eller udtørre hovedlus. Lusemidlerne kan fås som shampoo, balsam, eller spray, og har alle nogle aktive stoffer, der har til formål at bekæmpe lus. Lusemidler du kan købe i håndkøb er ikke tilsat insektgift, hvilke gør at produkterne til lusebekæmpelse er skånsomme for personerne der bruger dem. Du skal derfor hellere ikke være bange for, at bruge lusemidler over en længere periode. Det er dog vigtigt, at du læser brugsanvisningen på produkterne, så du er sikker på du anvender produkterne mest effektivt. Læs mere om luseshampoo her…

Brug altid en tættekam til

En tættekam er en effektiv behandling til at fjerne lus, men en tidskrævende behandling, som kræver stor grundighed. Et godt råd til en effektiv behandling er, at starte med at vaske håret med en luseshampoo, og derefter bruge tættekammen. Du skal rede hele håret igennem helt fra hovedbunden til hårdspidserne (De fleste lus befinder sig i hovedbunden). Det er uhyggelig vigtigt, at rengøre tættekammen efter hvert tag fra hovedbund til hårspids. Brug evt. køkkenrulle til rengøring. Du skal kæmme dit hård hver anden dag i 14 dage, for at være sikker på at få alle lus udryddet. Ny udklækkede lus og æg der først udklækkes i dagene efter den første kæmning kan være svære, at få bugt på ved den første kæmning, hvilke er en af grundene til at du skal forsætte behandlingen i 14 dage.

Er lusene ikke væk efter disse to råd?

Hvis lusene ikke er væk, efter behandling med lusemiddel og kæmning, så bør du i første omgang prøve at skifte luseproduktet med et andet. Hvis lusene stadig ikke er væk efter en ny behandling, så bør du kontakte læge.

Michella Pedersen
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Babylivet
Logo
Shopping cart