Tre gode råd til at få dit barn til at elske at læse bøger

Tre gode råd til at få dit barn til at elske at læse bøger

Er dit barn begyndt i skole, så skal dit barn indenfor de første to år, så småt begynde at lære at læse bøger selv. I takt med at læsningen udvikler sig fra forældre læser bøgerne op, til barnet skal læse bøgerne selv, sker der ofte en kedelig udvikling fra hygge til pligt. Du vil som forældre hurtigt opleve at børn, hurtigt vil føle det som en sur pligt, at skulle læse bøgerne selv. Vi vil i denne artikel give dig tre gode råd, så dit barn bliver glad for at læse bøger og forsætte med det i fremtiden.

Snak om bøgerne med dine børn

Du bør altid snakke med dit barn, om de bøger de skal læse inden de begynder. Her kan du som forældre f.eks. starte med at spørge dit barn om hvad de tror bogen handler, om inden i starter med at læse bogen. Mens i læser bogen, kan du spørge ind til nogle af de mange forskellige og svære ord, der kan være i bogen, dette kan give en god dialog med barnet. Når dit barn er færdig med bogen, kan du f.eks. snakke om hvad bogen handler om, hvilke også styrker hukommelsen af bogen hos barnet.

Husk at være en rollemodel for dit barn

Når du opdrager dit barn er det vigtigt, at være en god rollemodel for dit barn, og det er ikke nogen undtagelse når vi snakker om at læse bøger. Det er bevist at familier, hvor de voksne ikke læser bøger, er der markant mindre chance for at børnene bliver en aktiv læser. Du kender sikkert godt ordsproget: Dit barn gør ikke det du siger, men det som du selv gør! Dette er ikke nogen undtagelse, når vi snakker om at læse bøger.

Eventyr bøger gør læsning spændende

Bøger om eventyr er gode til, at få børn til at lytte og evt. begynde at læse bøger selv. I Danmark er vi så heldige, at vi har en masse gode bøger i kraft af bøgerne fra HC Andersens eventyr. Der findes mange forskellige bøger, fra HC. Andersen og alle disse bøger er både gode til børn og voksne. Og hvis barnet ikke ønsker, at læse selv højt selv, så kan forældrene læse en af HC. Andersens eventyr højt som en god godnat historie.

Michella Pedersen
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Babylivet
Logo
Shopping cart