Start med at læse bøger for dit barn når de er små

Start med at læse bøger for dit barn når de er små

Det lyder måske lidt mærkeligt at læse højt for en baby, da de ikke forstår, hvad du læser eller hvorfor, du læser en bog for dem. Men at læse en bog højt for dit barn er en fantastisk rutine, i kan være fælles om i mange år frem – og det er også med til at udvikle din baby positivt.

Nogle af fordele ved at læse højt for din baby

  • Din baby lære at kommunikere.
  • Du introducerer din baby for tal, bogstaver, farver og former på en sjov måde.
  • Din baby vil med tiden blive god til at lytte, huske og få et godt ordforråd.
  • Din baby vil nyde dit samvær og føle sig tryk.

Med tiden vil din baby, lærer alle de lyde, der skal bruges til at snakke jeres modersprog. Desto flere bøger du læser for din baby, jo flere ord vil din baby havde hørt, hvilke giver nogle gode forudsætninger for din baby, når han/hun skal begynde at snakke.

Børn der har forældre der læser højt for dem, har et større ordforråd, når de bliver 2 år gammel, end børn der ikke har nogle forældre, der læser højt for dem. Børn der er blevet læst for, er også mere tilbøjelig til, at blive gode til at læse når de begynder i skole.

Den vigtigste grund til at læse højt for dit barn er at skabe en forbindelse mellem dig og baby. Ved at bruge tid på at læse højt for din baby viser du også, at læsning af bøger er vigtigt og ikke en byrde, som nogle børn vil opleve når de begynder i skole.

Sådan kommer du i gang med at læse bøger for din baby

Det gode ved at læse bøger højt for din baby er, at det ikke kræver ret meget, bare dig, din baby og nogle bøger – du kan finde inspiration til børnebøger her. Du skal ikke læse bøger i flere timer om dagen blot 5-10 minutter er rigeligt, men det er derimod en god ide at læse bøger højt ofte.

Det bedste er, at du læser højt hver dag, og mange finder det bedst at læse højt lige før sengetid. Læse højt før sengetid hjælper også din baby med, at falde til ro før han/hun skal sove.

Du kan også sagtens læse højt på andre tidspunkter på dagen, hvor baby er mæt, glad og opmærksom. Hvornår det er bedst at læse højt, er meget individuelt, og du bør prøve dig frem, så du finder det tidspunkt, der passer til dig og baby.

Michella Pedersen
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Babylivet
Logo
Shopping cart