Autostol: 3 gode råd til en sikker og behagelig køretur for dit barn

Autostol: 3 gode råd til en sikker og behagelig køretur for dit barn

Dit barn skal være sikkert og behageligt monteret i sin autostol, uanset om du bare skal ned i vuggestuen eller på bilferie. God montering af autostolen redder liv, og du minimere eller undgår skader ved kollision. Vi har i denne artikel lavet 3 gode råd til, at øge sikkerheden for dit barn under transport i autostolen.

Isofix eller sele montering

De fleste nye autostole kan monteres i bilen med Isofix, hvis bilen er udstyret med Isofix beslag. Isofix blev i år 2000 en standard i alle nye biler, så hvis din bil ikke er en ældre end årgang 2000, så bør du montere autostolen i dit Isofix beslag. Isofix er to beslag, der sidder skjult mellem bilens sæde og ryglæn, Isofix beslaget er fastgjort til bilens stel, hvilke giver en højere sikkerhed ved kollision. Flere teste viser, at autostole der er monteret i Isofix beslag i bilen, er mere sikker end en autostol der er monteret med sele. Så hvis du har muligheden i din bil, så bør du altid montere autostolen med et Isofix systemet.

Forsædet eller bagsædet

Den mest normale montering af autostol er på bagsædet af bilen, men der er ikke noget lovmæssigt der forbyder, at montere autostolen på forsædet. Hvis du vælger, at montere barnet på forsædet med en bagudvendt autostol, så SKAL du deaktivere airbag systemet i passagersiden, hvor barnet er monteret. Hvis barnet sidder i en fremadvendt autostol, så bør du læse bilens manualbog, da flere nye biler er udstyret med et intelligent airbag system, der har til hensigt at beskytte børn monteret i fremadvendt autostole.

Sørg for at stramme selerne

Når du sætter barnet ned i autostolen, så skal du sørge for, at selerne er tilstrækkelig stramme, så barnet er forsvarligt monteret. En tommelfingerregel er, at der skal være plads til en flad hånd mellem selen og barnet og ikke mere end det. Hvis selerne ikke er tilstrækkelig stramme, så øger det belastningen på barnet ved en kollision, da barnet automatisk vil blive skubbet længere frem, før selernes effekt vil træde i kraft. I værste tilfælde hvis selerne ikke er spændt tilstrækkeligt, kan du risikere at barnet falder ud af selerne ved en kollision. I vinterperioden tager vi masser af tøj, på vores børn for at sikre, at de kan holde varmen, men hvis du ikke fjerner tøjet før montering i autostolen, så kan du udsætte dit barn for en livsfarlig situation. Hvis du vil være sikker på dit barn har en behagelig temperatur i vintermånederne under transport, men ønsker en sikker montering, så kan du bruge en kørepose til autostolen. Der findes et hav af forskellige køreposer af forskellige kvaliteter og priser, Autostol.dk har lavet en test af sleepbag bycar, som er den kørepose, de mener er den bedste på markedet.

Michella Pedersen
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Babylivet
Logo
Shopping cart