Disse ting skal du være opmærksom på når du køber din første barnevogn

Disse ting skal du være opmærksom på når du køber din første barnevogn

Der er mange forskellige ting du skal overveje, før du køber din første barnevogn. Vi har lavet en lille guide, til nogle af de mest vigtige ting du bør overveje, når du kigger på barnevogn. For mange forældre er barnevogn det første og dyreste køb, efter at graviditeten er blevet bekræftet. Så det er yderst vigtigt, at du vælger den rette første gang.

Hvor skal du barnevognen bruges henne?

Når du vælger en barnevogn, så bør du i høj grad overveje, hvor barnevognen skal bruges, da det har stor betydning for, hvilke hjul der skal være på barnevognen. Hvis du skal bruge barnevognen til lange ture i skoven, hvor terrænet er meget ujævnt, så er det en stor fordel at vælge en barnevogn med store hjul. Skal barnevognen derimod blot bruges til at gå rundt inde i byen, så kan en barnevogn med mindre hjul, der kan bevæge sig være mere fordelagtigt, da du nemmere kan manøvre rundt på fortove og i butikker.  

Barnevognen skal kunne være i bagagerummet i din bil

Når du skal købe en barnevogn, så skal du tage højde for bilens bagagerum, og om der er plads til barnevogn i dit bagagerum. Hvis du køber en barnevogn, der er for stor til bilens bagagerum, så er der kun to muligheder. Den ene mulighed er, at sælge eller bytte den nye barnevogn og få en der er mindre. Den anden mulighed er, at købe en større bil fordi der simpelthen ikke er plads nok i bilens bagagerum til den nye barnevogn. En ny og større bil er i langt de fleste tilfælde en dyr investering, og du kan nemt undgå dette ved at vælge en smart og kompakt barnevogn. Heldigvis findes der mange gode kompakte barnevogn, der ikke kræver en stor stationcar, men sagtens kan være i en mindre bil. Et godt råd til når du skal købe barnevogn, er at tage din bil med op til barnevogns forhandleren, så du har du mulighed for, at afprøve om barnevognen passer til din bil, så du ikke laver et fejl køb.

Vælg en barnevogn der lever op til EU standard

Du bør altid vælge en barnevogn der lever op til EU Standard, når vi snakker barnevogn, så skal den leve op til en EN 1888 Standard. Hvis du vælger en barnevogn, som overholder denne EU Standard, så er du sikker på at barnevognen overholder nogle minimums sikkerhedskrav, der er fælles for Europa. Du kan tjekke om barnevognen er godkendt til EU standard, ved at se om barnevognen er mærket af enten Forbrugerlaboratoriet, Dansk Varefakta Nævn (DVN) eller tyske TÜV. Disse varemærker laver test af barnevogne, så hvis du finder et af disse tre mærker på barnevognen, så er den godkendt til EU Standard. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en barnevogn er godkendt til EU Standard, så kan du spørge ekspedienten i butikken.

Michella Pedersen
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Babylivet
Logo
Shopping cart