Gode råd der får baby til at sove bedre om natten

Gode råd der får baby til at sove bedre om natten

Når det kommer til babys søvn, så er det ikke altid lige nemt. De fleste forældre har prøvet at blive vækket natten igennem, og haft et stort søvnunderskud som påvirker hele næste dag. Der findes mange gode råd til, hvordan du kan få baby til at sove bedre om natten, og i denne artikel vil https://sovneksperterne.dk/ komme med deres råd, til hvordan du giver baby en bedre søvn.

Faste soverutiner

Faste soverutiner er med til at fortælle din baby, hvornår det er tid til at sove. Soverutiner kan f.eks. være aftengrød, varmt bad, godnat læsning, godnat sang eller noget helt tredje, der er med til at forberede baby, på det er sengetid. Ved at indføre en eller flere af disse soverutiner, vil baby forhåbentligt reagere positivt, når det er sengetid for baby. Der kan godt gå et stykke tid, før du oplever en positiv effekt af de nye soverutiner, det er blot vigtigt at blive ved med de faste soverutiner, så skal den positive effekt nok komme med tiden.  

Varmt bad før sengetid

Et varmt bad før sengetid kan være med til at gøre baby dejlig afslappet inden putningen. Det er vigtigt, at badet er roligt og afslappende for baby, hvis badet får dit barn op at køre i stedet, så har det muligvis den modsatte effekt, og så bør du måske droppe et varmt bad før sengetid. Men langt de fleste babyer synes, at et varmt bad før sengetid er dejligt og afslappende.

Giv baby aftengrød

Når barnet er gammelt nok til at få aftengrød, så bør du indføre det i soverutinen. En god aftengrød inden sengetid kan bidrage med, at baby ikke vågner om natten, fordi baby er sulten. En baby med fyldt mave sover langt bedre om natten, og du kan i nogle tilfælde droppe sutteflasken med mælk, ved at sørge for at baby er mæt før sengetid.

Baby skal sove på eget værelse

Selv om det kan være overvældede, at baby skal flytte på eget værelse, så kan det være en god ide. På trods af det kan være en hård beslutning, så er det i langt de fleste tilfælde godt for både forældre og baby. En af grundende til at baby vågner om natten kan være på grund af, at forældrene ligger uroligt, og det simpelhent vækker baby. Baby kan også lugte mors modermælk, hvilke også kan lokke baby ud af søvnen om natten.

Michella Pedersen
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Babylivet
Logo
Shopping cart