Sådan finder du den rette autostol

Sådan finder du den rette autostol

Det kan være en svær opgave at finde den rette autostol, da der findes et stort udvalg af forskellige typer af autostole fra forskellige producenter. En autostol er livsnødvendigt og endvidere, er det også et et lovkrav, hvis du skal havde en baby med i bilen. En god autostol kan redde dit barns liv, hvis uheldet skulle være ude, så det er ikke her du skal spare.  

Alder og størrelse

Der findes forskellige størrelser af autostole, hvilke størrelse autostol du skal vælge, kommer an på barnets alder og vægt.

De typiske vægtklasser når vi snakker autostole er følgende:

  • 0-13 kg – Alder: 0-15 måneder
  • 9-18 kg – Alder: 9 måneder til 4 år
  • 15-36 kg – Alder: 4-12 år

Der findes dog nogle autostole, der har en anden vægtklassespænd, men langt de fleste køre efter de ovennævnte vægtklasser.

Sådan er reglerne for autostol

Når du skal købe en ny autostol, så skal du være opmærksom på om den er ECE-godkendt, ellers er den ikke lovlig at bruge i EU. Du kan tjekke om autostolen er ECE-godkendt, ved at se om den har fået et ECE-mærke.

Følgende ECE-mærker er lovlige:

  • ECE-44-03
  • ECE-44-04
  • ECE-R-129

Hvis stolen har en af overstående ECE-mærker, så kan du trygt købe den, så er du sikker på, den lever op til EU’s sikkerhedskrav til en autostol.

Skal du vælge en fremadvendt eller bagudvendt autostol?

Der findes autostole der er fremadvendt og bagudvendt, den mest sikre løsning af uden tvivl en bagudvendt som er op til 5 gange, mere sikker end en fremadvendt autostol. Grunden til at en bagudvendt er mere sikker end en fremadvendt autostol, er at barnets hoved, nakke og vitale organer er mindre udsat ved en kollision, hvilke reducerer risikoen for alvorlige skader markant. Da sikkerheden er langt bedre ved en bagudvendt autostol, så bør du vælge en bagudvendt autostol. Men mange vælger stadig en fremadvendt løsning, når barnet er 14-15 måneder, så barnet kan følge med i hvad der sker under kørsel, hvilke gør at barnet bliver mindre utilfreds.

Drejbar autostol – Er et luksus til hverdagen

De fleste producenter laver nogle få modeller, der er drejbar, hvilke gør din hverdag væsentlig lettere. Med en drejbar autostol kan du dreje autostole hen mod døren, så du nemt kan montere dit barn i autostolen, uden at skal vride dig ind i bilen. Denne funktion er som regel dyr, men hvis du er ude efter en autostol, der kan gøre din hverdag lettere, så er en drejbar autostol et must-have. Nogle drejbar autostole kan skifte mellem forudvendt eller bagudvendt position, alt efter dine ønsker.

Michella Pedersen
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Babylivet
Logo
Shopping cart