Hjælp dit barn med at få en god start i dagpleje eller institution

Hjælp dit barn med at få en god start i dagpleje eller institution

Det er enormt hårdt for både baby og forældre når den lille, skal begynde i dagpleje eller institution efter barsel. Du skal nu overdrage ansvaret for dit barn til en anden voksen, hvilke kan være en stor udfordring for mange forældre. Derfor er det vigtigt at finde en dagpleje eller institution, du føler dig tryg ved. Denne artikel har til formål at give dig en ide om, hvordan du får den bedste indkøring af dit barn i dagplejen eller institutionen.

En god indkøring giver den bedste start for dit barn

Nogle uger før barnet skal begynde i dagpleje eller institution, mødes forældrene som regel med de voksne i dagplejen eller institution for at ligge en indkøringsplan. På den måde kan barnet stille og roligt vænne sig til de nye omgivelser, rutiner, nye børn og dagplejer/pædagog. Alt imens forældrene kan trække sig mere og mere, i kraft med at barnet bliver mere tryg ved dagplejen eller institution.

Lav en indkøringsplan i samarbejde med dagplejeren eller pædagogen

En typisk indkøringsplan forløber sig over 7-14 hverdage. Hvor de første dage vil gå med at forældre, samt barnet besøger dagplejen eller institution sammen i nogle timer om dagen. Forældrene kan også bruge denne tid på at snakke om alt det praktiske. Når barnet finder sig til rette, og synes det er hyggeligt og dejligt at være i dagpleje eller institution. Det næste skridt er at øve jer i at sige farvel og gå en lille tur for derefter at komme tilbage. I dette tidsrum hvor forældrene er gået en lille tur,  kan barnet prøve at spise med de andre og blive skiftet af en anden voksen. Det sidste skridt er at øge tiden i dagplejen eller institution, og dag for dag bygger i mere på. Til sidst har i et barn, der er indkørt i dagplejen eller institution, og som spiser, leger og sover med de andre børn.

2 skridt tilbage og 1 skridt frem

Lige som barnet har vænnet sig til, at være i dagplejen eller institution så kan du risikere, at dit barn bliver syg, eller det kan også være at dagplejen holder ferie i en uge. I disse tilfælde kan det nogle gange være 2 skridt tilbage og 1 skridt frem, med andre ord så skal du i nogle tilfælde starte næsten helt forfra med at indkøre barnet til dagplejen eller institutionen.

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Nicolai Sørensen, som selv er far og arbejder til dagligt som freelance SEO konsulent.

Michella Pedersen
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Babylivet
Logo
Shopping cart