Valg af autostol

Valg af autostol

Der findes utallige forskellige mærker og modeller af autostole, og nogle er bedre end andre. Den rigtige autostol redder liv, og du bør derfor undersøge, hvilke autostole der klare sig bedst i test, inden du køber den. I dette indlæg guider vi dig til, at vælge den helt rigtige autostol til dig og dit barn.

Hvilke størrelse autostol skal du købe?

Der findes forskellige størrelser af autostole og de opdelt i vægtklasserne 0-13 kg, 0-18kg, 9-18 kg, 9-36 kg og 15-36 kg. Så det kan være en god ide at veje dit barn, inden du kommer op til autostol forhandleren. Som du nok har opdaget, så starter nogle af vægtklasserne på det samme, men går længere op i kg ind den anden vægtklasse. Dette betyder, at autostole i vægtklassen 0-18 kg og 9-36 kg. Er en kombination af to grupper af autostole, hvilke giver autostolen en længere brugstid. Hvis du køber en autostol i disse vægtklasser, kan barnet dermed bruge den i længere tid, og du kan evt. spare lidt penge ved, at du ikke skal skifte autostol flere gange.

Hvad er I-Size?

Hvis du har været ude at kigge på autostole, så er du med garanti set ordet I-Size. I-Size er den nyeste standard af autostole, hvilke betyder mere sikkerhed for dit barn, hvis uheldet skulle være ude og bilen ender i en kollision. Denne nye standard øger bl.a. sikkerheden ved sidekollision, og barnet skal sidde bagudvendt, indtil barnet er mindst 15 måneder gammel. Er autostolen I-Size, så er det obligatorisk, at den er monteret med ISOFIX og støtteben eller Tether-sele. Yderligere har I-Size stolene, tre elementer der skal markeres med grønt, før autostolen er korrekt monteret, disse tre elementer er ISOFIX beslagene, basen, og støttebenet.

Fremadvendt eller bagudvendt autostol

Hvis du står, og skal vælge mellem en fremadvendt- eller bagudvendt autostol, så bør du vælge en bagudvendt autostol. Hvis barnet sidder i en bagudvendt autostol, øger du sikkerheden for barnets hoved, nakke og vitale organer og reducerer risikoen for alvorlige skader ved kollision med helt op til 90% i forhold til en fremadvendt autostol.

I videoen nedenunder kan du, se en test der viser forskellen på fremadvendt- og bagudvendt autostole ved kollision.

Isofix eller selemontering

Skal du vælge Isofix eller selemontering, kommer an på din bil, da det ikke alle ældre biler der har Isofix. Er din bil nyere end 2006, så er der stor chance for, at den er udstyret med Isofix. Langt de fleste autostole forhandlere anbefaler Isofix frem for selemontering, hvilke skyldes at 96% af autostolene med Isofix bliver korrekt monteret. Derimod er der også lavet undersøgelser om korrekt montering af autostole med selemontering, som har vist at helt op til 70% af selemonterede autostole, ikke er monteret korrekt. Så hvis din bil er udstyret med Isofix, bør du uden tvivl vælge denne løsning.

Michella Pedersen
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Babylivet
Logo
Shopping cart