Lad legen få frit spil i et boldbassin

Lad legen få frit spil i et boldbassin

De fleste børn har nok stiftet bekendtskab med et boldbassin, allerede fra de ikke er ret gamle. Boldbassiner findes tit i legeland eller på andre store legeområder, og der er næsten ikke grænser for, hvad der kan leges i et boldbassin. De fleste børn synes det er sjovt at være i et boldbassin, og du kan med fordel lade dit barn lege i sådan et.

Der er så mange fordele ved et boldbassin, fordi det sætter fuld gang i både sanser og motorik hos dit barn. Samtidig er et boldbassin fuld af sjov leg for både helt små børn, til de lidt større børn. Der findes mange forskellige boldbassiner, som alle har til formål at udvikle dit barn, samtidig med at barnet har det sjovt.

Der er mange fordele ved boldbassiner

Boldbassiner er ikke kun sjove for børn, de er også helt perfekte når det kommer til udvikling. Et boldbassin kan bruges af børn, helt ned til omkring 6 måneders alderen. Det vigtigste er, at dit barn har lært at sidde selv, når boldbassinet skal bruges. Omkring denne alder lærer barnet at bruge en mere primitiv motorik, hvor barnet er meget bevidst om sine bevægelser, og her kan et boldbassin være enormt godt til at styrke barnets udvikling. Men der er også andre fordele ved et boldbassin, nemlig:

Barnets sanser stimuleres – Når barnet ligger i de mange bolde, vil sanserne stimuleres. Barnet får mulighed for at sanse ved at se på alle de flotte bolde der er i boldbassinet. Samtidig er der rig mulighed for at barnet både kan smage og føle på de mange bolde. Barnet vil også have fuld gang i udviklingen af sanser, bare ved at være i boldbassinet, fordi de mange bolde føles anderledes, end noget barnet er vant til. Du kan vælge at tilføje en masse bolde i forskellige farver, så dit barn rigtig får udviklet sine sanser i boldbassinet.

Styrker barnets motorik – Når barnet leger i boldbassinet, er der rig mulighed for, at dit barn kan udvikle sin motorik. Boldene omkring barnet gør, at barnet kan øve sig mere i at sidde op selv, fordi boldene hjælper lidt til med at holde barnet oppe. Barnet kan også ligge på maven og lave svømmebevægelser, eller bare have det sjovt med at dække sig selv helt til med boldene i boldbassinet. Et boldbassin vil være med til at styrke dit barns balanceevne, og de helt små børn kan lære at rejse sig op af de bløde kanter og trygt vælte ned i boldene når balancen svigter.

Barnet lærer om sine kropsbevægelser – De mange bolde giver barnet rig mulighed for at kaste og gribe, og på den måde lærer barnet at koordinere sine kropsbevægelser. Når barnet skal røre ved boldene, skal barnet lære at gribe om boldene, som godt kan virke lidt store for de små børnehænder. Med et boldbassin vil dit barn lære meget om sin krops koordinering, samtidig med at barnet lærer at tage fat og give slip i de mange bolde.

Barnet er underholdt – Der er ingen tvivl om, at det bedste ved et boldbassin er, at barnet er underholdt. De fleste forældre ved ikke noget bedre, end når deres barn griner og har det sjovt. Med et boldbassin til børn er du garanteret mange timer med sjov og grin, og barnets fantasi kan få frit spil, når der skal findes på forskellige lege at lege i bassinet.

Hvilket boldbassin er det bedste?

Der er mange boldbassiner på markedet og det kan være svært at finde ud af hvilket du skal vælge til dit barn. Hvis du går op i bæredygtighed, er et boldbassin fra Kidkii det helt perfekte valg. Deres boldbassiner er lavet i økologisk og plantebaseret skum, samtidig med at betrækket er produceret i OEKO-TEX mærket bomuld. Hos Kidkii finder du næsten boldbassiner i alle former og størrelser, i de fineste farver, så du finder nemt et, der passer perfekt til jeres hjem.

Et andet godt boldbassin finder du hos Misioo, som laver de mest stilfulde boldbassiner til børn. Også hos Misioo finder du boldbassiner, med et betræk af OEKO-TEX mærket bomuld. Hos Misioo finder du både runde og firkantede boldbassiner, hvor der medfølger bolde til.

Michella Pedersen
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Babylivet
Logo
Shopping cart